”En hyldest til knoldselleri”

(8 portioner)

1 skrællet knoldselleri

50 ml. olivenolie

100 g. hakkede hasselnødder

4 stilke timian

Selleripuré:

1 knoldselleri, skrællet og i 1 x 1 cm. tern

1 hakket løg

2 fed hvidløg

50 g. smør til stegning

0,5 l. sødmælk

50 g. smør til brunet smør

Til anretning:

1 bk. klippet karse

Havsalt

Saften fra 1/2 citron

Lidt olivenolie

Tilberedning:

  1. Tænd ovn for 200 grader
  1. Krydr kalvesteaks med salt og peber og lad hvile 30 minutter
  1. Steg derefter på pande og læg steaks i en stegeso
  1. Rist urter og bær i smør
  1. Drys med mel og overhæld med æblemost og kalvefond
  1. Kog op og smag til med salt og peber
  1. Hæld hele bouillonen med urter op til kalven i stegesoen. Kom dernæst i ovn med låg på
  1. Bag 2,5 time i ovn
  1. Tag kød op og sæt til side

10.Kog saucen lidt ind og læg kødet tilbage i gryden

11.Server på stort fad med de skønne krydderurter på toppen