• Sådan fungerer det

    Nemt | Hurtigt | Godt

Det gode og bæredygtige kød fra Naturkalvene sælges på abonnement,
med levering hver eller hveranden måned af overskuelige kødkasser lige til din dør.

Kort fortalt, så “deler” 12 abonnenter en halv Naturkalv henover 12 månedlige leveringer.

Hvilke udskæringer du modtager i den enkelte måned afhænger af dit kundenummer. Ud fra de 2 sidste cifre i kundenummeret, kan du se hvilket kasse-nummer du vil modtage i februar måned – Eksempel: Kunde 101 får kasse nr. 1 i februar og kunde 112 får kasse nr. 12 i februar. I marts får kunde 101 kasse 2 og kunde 112 kasse nr. 1 og så fremdeles. På denne måde kan du altid tælle dig frem til hvilken kasse du får ved næste levering.

Der vil altid være mindst 5 kg kødvarer i månedskassen

Det er også muligt at dele et abonnement og modtage måneds-kassen hver anden måned.

Du binder dig ikke til en lang leveringsperiode og kan altid opsige dit abonnement med en frist på mindst 1 uge før en leveringsdag.

Kødet er pakket i en termokasse med kølebatterier, der kan holde varerne kolde hele leveringsdagen. Kassen stilles på den adresse og det sted du ønsker. Kødet er vakuumpakket og holdbarhedsmærket. Fileter, stege og bøffer kan holde sig friske, ferske og lækre mindst 3 uger i køleskabet. Det hakkede kød og leverpostej dog kun ét døgn, da Naturkalv ikke pakker det i ”beskyttende atmosfære”

OBS. Hvis vakuum-forseglingen er brudt og indpakningen virker “løs”, da reduceres holdbarheden af indholdet væsentligt. Hvis dette sker, anbefaler Naturkalv at tilberede eller nedfryse varen snarest muligt.

Eksempler på månedskassernes indhold samt opskrifterne herpå kan du se her

Det du ikke når at spise inden holdbarhedsfristen på køl, kan selvfølgelig fryses ned og gemmes i mindst 6 måneder.

Kasserne leveres hjemme hos dig af Xpressen

  • 12 månedlige leveringer

  • Forskellige udskæringer

  • Minimum 5 kg

  • Fleksibelt abonnement

  • INGEN binding

  • Termokasser med køleelementer

  • Gratis opskrifter

  • Leveret til døren

Delikat og mørt kød

Nørhavegård kombinerer behovet for græsning af naturarealer og nyttiggørelse af kalve fra malkekvægsbesætninger. Nørhavegård bruger kun jersey-kalve som giver et meget delikat og mørt kød. Kalvene kommer fra malkekvægsbesætninger og lever resten af deres liv af naturens egne planter.

Naturkalve lever primært af mælk fra koen i de første 3 måneder og får gradvist mere og mere plantefoder og et minimum af korn og kraftfoder. De kommer ud på græs i det tidlige forår og indtil de tages ind på stald i efteråret, lever de udelukkende af de planter og urter der gror på græsnings-arealet. Denne kombination giver et meget smagfuldt og fint kød. Naturkalvene vokser sig større i løbet af deres anden græsnings-sæson og slagtes når de er omkring 2 år gamle.

Græsning af små naturarealer er en meget gammel og ekstensiv landbrugsdrift, som er i fare for at forsvinde fordi den passer dårligt i den høj-effektive, industrielle landbrugsproduktion. Derfor risikerer mange små naturperler at gro til i krat til skade for de planter og dyr, der er afhængige af lysåbne overdrev, moser og enge.

Med græsningen sørger Naturkalv for opretholdelsen af den gamle landbrugsdrift, der både passer godt på naturen og skaber noget af det fineste kød der findes.

Økologi

Naturkalv er økologisk certificeret.

Hele værdisættet for Naturkalv strækker sig dog på flere områder længere end traditionel økologi, med hensyn til bæredygtighed og dyrevelfærd.

Dette gælder fx anvendelse af ellers overflødige ressourcer (jersey-kalvene) og anvendelsen af beskyttet eller fredet natur som græsningsareal (naturpleje og biodiversitet).

Desuden bringer Naturkalv forbrugeren tættere på produktion og naturpleje med information og invitation til nærhed og oplevelser.

Om vinteren står Naturkalvene på stald og fodres med økologisk hø, wrap og bygærthelsæd samt en lille smule kraftfoder (fx valset byg), som sammen med nødvendige vitamin- og mineraltilskud er godkendt til økologisk produktion.

Slagtning

Når naturkalvene har opnået den fedme og forventet smag vi ønsker, leveres de til slagteren fra stalden, som skånsomt og med god plads transporteres til et lokalt slagteri.

Naturkalvene slagtes af slagteren i Gelsted

Det bedste kød er fersk kød. Derfor slagtes der kun det antal Naturkalve hver måned som der er abonnenter til. Hver abonnent modtager hver måned en tolvtedel af en halv Naturkalv. Hver tolvtedel er sammensat, så den består af en blanding af bøffer, filetter/stege/småkød og hakket kød samt ”bag-selv” leverpostej. Der er altid mindst 5 kg. Naturkalv i hver kasse og sammensætning af udskæringer, kan ses hér. Alle abonnenter modtager hver måned én af hver af de 12 udskærings-sammensætninger, henover en 12 måneders abonnementsperiode. På denne måde vil hver abonnent henover en 12 måneders abonnementsperiode modtage alle udskærings-sammensætningerne fra en halv Naturkalv. Du binder dig dog ikke til en længere abonnementsperiode ved tilmelding og kan opsige dit abonnement med 1 uges frist til en kommende levering.

Et naturbetinget produkt

Naturkalv opfeder ikke sine kalve på traditionel vis, med skemalagte foderplaner og kraftfoder.

Der kan derfor være forskelle i størrelsen på de ungdyr der sendes til slagtning og dermed forskel i størrelsen på de enkelte udskæringer i kasserne.

Hver månedskasse indeholder dog altid mindst 5 kg kødprodukter fra Naturkalvene, inklusiv 1,5 til 2 kg meget delikat hakket kød samt cirka 500 gram lækker “bag-selv” leverpostej, lavet udelukkende af Naturkalvenes lever og fedt.

Hvis du har brug for større mængder kød hver måned, er det selvfølgelig muligt at tilmelde abonnement på mere end én kasse pr måned. Kontakt os for tilbud på større mængder