• Om virksomheden

    Salg af verdens mest velsmagende økologiske oksekød

Gårdbutik på Langeland

Naturkalv med udgangspunkt i Tommerup på Fyn blev grundlagt af Rasmus Dalhoff Skaar (nederst tv) i 2015 og i februar 2018 overtaget af Nørhavegård på Langeland. Nørhavegård ejes af Freddy Madsen (nederst th) og forvaltes i hverdagen af Jan Toftemann Knudsen (nederst midt). Rasmus er fortsat tilknyttet firmaet som bestyrelsesmedlem.

Begge virksomheder er grundlagt på de samme principper, nemlig ideen om at redde langsomt voksende kalve af malkeracer fra at blive slået ihjel efter få dage. I stedet afgræsser dyrene danske naturarealer. Drøvtyggere som f.eks. køer er uundværlige som naturplejere og har været det i mere eller mindre vild form i millioner af år. Den naturlige livsform giver et relativt lavt CO2-udslip og bevarer unik dansk natur.

Ambitionen for Nørhavegård er at producere og sælge verdens bedste og mest velsmagende økologiske oksekød med så lav CO2-belastning som muligt. Forsøg gennem 10 år har resulteret i metoder, der sikrer mørt og saftigt kød med en god, afrundet smag.

Dyrene går ca. 2 år på engene inden de slagtes. 3-5 måneder før slagtning får de ”ekstra lækkert, økologisk foder” i form af ensilage. Det er gæret grøntfoder, som har udviklet en smule alkohol (cider) og druesukker. Det er med til at sikre den særlige smag. Dette kan du læse mere om på nørhavegård.dk.

Kødet sælges i gårdbutik på Langeland og sendes i 5 kilos pakker til kvalitetsbevidste månedsabonnenter i hele landet (bortset fra ikke-brofaste øer).

Nørhavegård er en åben gård. Man kan altid komme og se, hvordan dyrene har det, og nyde den natur de plejer. Specielt et besøg om sommeren er en oplevelse værd, når man kan se frilandsgrisene i mudderbadet, nyde køerne i engen og spise sin medbragte mad på gården.

Økologisk arealtilskud

Flere naturarealer kan indlemmes i konceptet – og jo flere abonnenter vi har, des mere naturpleje og meningsfuld brug af kalve.

Logo_EU_FVM_LDP_vandret

Bedrifterne har modtaget tilskud til Pleje af græs- og naturarealer. Formålet med tilskuddet er at bidrage til at beskytte og forbedre biotopforholdene og biodiversiteten i de prioriterede områder. Tilskuddet har medført, at bedrifternes græs- og naturarealer er blevet plejet med afgræsning eller med slæt, og dermed er der sikret en god naturpleje af arealerne.

Bedrifterne har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedrifterne har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på landbrugsarealerne og sælge økologisk producerede fødevarer.

Rasmus Dalhoff Skaar

Jan Toftemann Knudsen

Freddy Madsen